Norske pebernødder - vores VERDENS BEDSTE ! ! !
../../1-knapallesider/Knap%20Forside%20design-1.gif
-  for en gangs skyld, - en af webmasters sider
../../1-knapallesider/Knap%20Infoside%20design-1.gif
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

Æret være den, der oprindeligt har lavet den opskrift !

Oprindelse -  
Webmosters bedstemor var på højskoleophold i Vestbirk.
En norsk elev på skolen fik lov til at bage en portion pebernødder efter hendes opskrift fra Norge, - deraf navnet.

2. portion, dec. 2014.

Denne gang er det webmaster, der har dirigeret slagets gang, og jeg har anvendt flydende margarine.

I vort nye superkomfur, skal en plade kun bages 9½ minut.
        Jeg har tilsat en hel tsk peber, og det gør resultatet til "rigtige" pebernødder.
        Peberet er formodentlig tænkt som standard "stødt peber", men det havde jeg ikke, så her er anvendt kværnet peber.

Velbekomme !





Pebern%F8dder,%20norske%20katastrofen%20lurer%2019.%20dec%20JP%20DSC01043.JPG
 19. dec. 2014 !
Katastrofen lurer, - der må gøres noget.


- her 2. portion inden jul

Pebern%F8dder,%20norske%20variabel%20st%F8rrelser%20%20JP%20DSC01051.JPG
Den varierede størrelse gør det
lettere at vælge efter behov.

Pebern%F8dder,%20norske%20man%20aner%20peberet%20JP%20DSC01052.JPG
Her anes en lettere forurening, -
det er peberet, der ses.

Pebern%F8dder,%20norske%20-%20rettidig%20omhu%20-%20julen%20reddet%20JP%20DSC01055.JPG
Så er den hjemme,
for anden gang i 2014.



Ingrediens liste



        125 g margarine (Se bem.)

        125 g sukker

        250 g hvedemel

        1/2 dl mælk

        1/2 tsk kanel

        1/2 tsk ingefær

        1/2 tsk kardemomme

        1/2 tsk natron

        1/2 tsk bagepulver

        1/4 tsk peber - (Se bem.)

        OBS!!!
      Disse pebernødder  SKAL stå urørte i 24 timer, før den rette smag indfinder sig.

      Forskningsresultat:
Pebern%F8ddestatistik-korr%20JPDSC01060%20-%20Kopi.JPG


Fremgangsmåde



        Kom alle ingredienser i en skål, og hak margarinen med en kniv.
        Ælt dejen sammen, evt. med en håndmixer og dejkroge.
        Sæt dejen koldt i ca. 15 min.
        Tænd ovnen på 200 grader., og smør to plader, hvis du ikke har "slip-let" plader.
        Det er min erfaring, at portionen kan være på 2 plader, hvis du udviser tilstrækkelig omhu
ved pladseringen af hver enkelt "nød".
        Tril dejen i pølser på tykkelse med en lillefinger, og skær ud i små stykker.
        Har man god tid, trilles stykkerne til kugler, der anbringes på pladen med et let tryk på toppen.

        Bages 9 - 11 min. midt i ovnen.

(Læs bemærkninger)















escapetekst1