Brun lagkage
knapforsidedesign-1

knapinfoside
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger
Den færdige lagkage har godt af
at hvile tildækket et køligt sted, -
gerne flere dage - den bliver
faktisk bedre af det.

De to æggeblommer og hvider til
dejen behøver ikke at være paste-
uriseret som vist på billedet, men
da min næste opskrift  fordrede
dem, havde jeg nogle til overs.

Blommen til smørcremen bør dog
være pasteuriseret.





 Brun%20lagkage%20ingredienser%20JP-DSC03516.jpg
Ingredienser

Hel%20brun%20lagkage%20med%20pynt%20JP-DSC03520.jpg
Den færdige kage - her forsøgt
pyntet som et edderkoppespind

Brun%20lagkage%20sk%E5ret%20for%20-%20JP-DSC03521.jpg
Webmasters foretrukne
- den skal nok blive spist !

Det er vigtigt med de fem hviledage,
hvis man kan lade den være i fred.



Ingrediens liste

60 gr. blødgjort bagemargarine
140 gr. sukker
2 æggeblommer
2 æggehvider
1½ spsk. cacao
100 gr. hvedemel
½ kop mælk
½ tsk. natron


        Dejen kan bages i 2 lagkageforme eller i en springform, -  kagen skal derpå flækkes i 2 stykker.

        Når kagen er bagt og afkølet, lægges den sammen med smørcreme.

        Opskriften på denne smørcreme fandt jeg på internettet, - den er rigtig god.
 
Smørcreme:
125. gr. smør
100 - 125 gr. sigtet flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. vanillesukker

        eller

Cacaocreme:
125 gr. smør eller margarine
100 gr. flormelis
25 gr. cacao
1 helt pasteuriseret æg
½ tsk. vanillie

Pynt:
        Eks: hvid glasur med revne chokoladeflager - eller
cacaocreme med flødeskum på
 kanterne, eller ..... find selv på noget.




Fremgangsmåde


        Margarinen tages ud af køleskabet  i god tid og sættes i stuetemperatur til den er blødgjort.

        Vej og mål øvrige ingredienser af og tænd ovnen på 180 gr.

        Bland mel, natron og cacao.

        Pisk æggehviderne. Når de er godt pisket tilsættes 1 spsk. af sukkeret og der piskes lidt igen.

        Margarine og sukker piskes godt.
       
        Tilsæt æggeblommerne og pisk igen.

        Melblandingen piskes i, skiftevis med mælken.

        De piskede æggehvider vendes forsigtig rundt i dejen med en dejskraber.

        Vælg form og fordel dejen i den.

        Bages ca. 30 min -  lidt længere i springform, - mærk med en kødnål, om dejen er bagt, - der må ikke være dej på nålen. 

        Smørcreme:
        Smørret røres blødt med håndmixer.
        Tilsæt flormelis og mix.
        Æggeblomme og vanillie tilsættes, - mix igen.

Cacaocreme: samme fremgangsmåde.














escapetekst1