Chokoladeis
../../1-knapallesider/Knap%20Forside%20design-1.gif

../../1-knapallesider/Knap%20Infoside%20design-1.gif
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

I den originale opskrift "Birthes
chokoladeis" er angivet, at man
kan "krydre" smagen ved at tilsæt-
te lidt sherry, rom eller portvin,
- evt. 125 gr. smuttede
hakkede mandler eller 1 tsk.
pulverkaffe.

Vi kan bedst lide den enkle udgave.
Første gang du laver isen, vil jeg
foreslå den alm. opskrift , - så kan
du senere eksperimentere.







Chokoladeis ingredienser JP-DSC03507
Det skal du bruge

Chokoladeis - vend forsigtigt JP-DSC03510
Vend FORSIGTIGT -
men bliv ved til farven er
næsten ensartet.


Chokoladeis portion pyntet JP-DSC03523
Her er en portionsanretning -
blot med en lille klat flødeskum
og en chokoladeknap. 


 



Ingrediens liste


8 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
85 gram flormelis
½ l. piskefløde
100 gr. god chokolade
(det kan være overtræks-knapper)

        Portionen rækker til ca. 8 personer.

        Ved nedfrysningen er det praktisk at fore formen med bagepapir eller film, - da det ellers kan være vanskeligt at få isen fri af formen.

        Pynten kan være lidt flødeskum,
skiver af kiwi, hakkede mandler -
find selv på mere.








Fremgangsmåde


        Pisk først æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk. flormelis og pisk lidt igen.

        Knæk chokoladen i små stykker og smelt dem i vandbad.

        Pisk æggeblommerne med flormelis.

        Pisk fløden.

        Rør den let afkølede chokolade i æggeblommerne.

        Vend forsigtigt piskefløden og
æggehviderne i med en dejskraber.

        Læg massen i en form - det kan være en sandkageform, - en lagkageform eller som vist på billedet i små portionskåle.














escapetekst1