Det skal du bruge -
Den færdigæltede dej.
Trilles i tykke pølser, som skæres
til store "pebernødder".
Tril en omgang og tryk dejen på
pladen.
Der skal være god afstand mellem
kagerne, - de flyder lidt ud.
Velbekomme !
Ingrediens liste
250 gr. hvedemel
150 gr. bagemargarine
100 gr. mørk chokolade
100 gr. sukker
100 gr. mørk farin
1 æg
1 tsk. vanillasukker
½ tsk. natron
Ægget skal ikke være større end medium, da dejen
ellers bliver så lind, at det kan være nødvendigt at bruge mere mel til
æltningen.
PS:
Chokoladen skal være af god kvalitet, - dvs med højt indhold af cacao.
Som det ses på billedet, har
jeg brugt en type med 70 % cacao, -
lidt mindre kan også klare det, men helst ikke under 50 %.
Som der står i opskriften, skal den være groft hakket - ideen er, at
stykkerne under bagningen smelter
og danner chokoladelommer, som fremhæver smagen.
Fremgangsmåde
Hæld hvedemelet i en skål og skær magarinen i små stykker.
Bland sukker og farin.
Hak chokoladen groft og mål vanilla og natron af.
Margarinen smuldres i melet, -
en håndmixer med dejkroge kan
gøre det tungeste arbejde.
Tilsæt ægget, sukkerblandingen, vanilla og natron, - og saml det med dejkrogene.
Inden dejen til sidst skal æltes
med hænderne, blandes chokolade
stykkerne i, - uden brug af
dejkroge.
Dejen må gerne hvile koldt i ½-1 time, - det gør dejen lidt nemmere at arbejde med.
Bages nederst i ovnen ved 200
grader ca. 8 min. afhængig af
størrelsen.
Kagerne hæver meget op, -og
de skal falde lidt ned igen, inden de er helt bagte.