Bemærkninger Vi vil gerne slå et slag for de gode løg -
SKALOTTELØG
De har mange fordele:
Når
de svitses på panden, eller koges med i retter, beholder de deres
sprødhed,- de afgiver ikke en masse væde (vand), som de store
madløg.
Desuden er de særdeles dekorative i rå tilstand, f. eks. an- vendt på smørrebrød .
Ingrediens liste
Ca. 300 gram lys sej - eller mørk sej - kuller
eller torsk.
2 skiver letsaltet flæsk og 2 skiver bacon.
Løg i skiver ( helst skalotteløg)
2 kartofler i
små tern
1 dl. mælk
2 spsk Creme Fraiche
Salt og peber og lidt Cayennepeber.
Til Fonden:
1 løg,
6 hele peberkorn,
2 laurbærblade,
5 hele
nelliker
½ fiske- bouillon,
½ liter vand,
lidt salt og gerne et god kvist persille, som jeg ikke lige havde den dag.
Hvis der er afskær fra fisken, må det gerne komme
med - også hvis der er ben i, - fonden skal sies.
Fonden laves for at give mere smag i suppen, - har
man eksempelvis ikke nelliker, kan de undlades.
- og vi spiser altid brød til.
Fremgangsmåde
Begynd med at lave fonden.
Læg alt i en gryde og lad det simre i ½ time.
Imens skæres flæsket i tynde strimler, løg og
kartofler skæres i små tern, og fisken i mundrette stykker.
Fonden sies og sættes til side.
I en gryde, som kan rumme hele retten, brunes
flæsketerningerne, løg svitses let og fonden tilsættes.
Kog til flæsket er næsten mørt.
Kartoffelterninger tilsættes og koges med ca. 5 min.
Tilsæt mælken og fiskestyk- kerne.
Fisken skal endelig ikke koges for længe, - ca. 3 min. afhængig af størrelsen.
Til sidst smages til med salt, og Creme Fraiche
vendes forsigtigt i for ikke at ødelægge de kogte fiskestykker.
Cayennepeber
drysses på, - det har en MEGET stærk smag, som er en god kontrast til
suppen, - prøv første gang med et lille NIP i egen tallerken.