Fiskesuppe med flæsk
knapforsidedesign-1
Webmasters livret
knapinfoside
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

        Vi vil gerne slå et slag for de gode løg -
 
SKALOTTELØG

        De har mange fordele:
        Når de svitses på panden, eller koges med i retter, beholder de deres sprødhed,- de afgiver ikke en masse væde (vand), som de store madløg.
        Desuden er de særdeles dekorative i rå tilstand, f. eks. an- vendt på smørrebrød .

        







../kuvertlogo-2.jpg
 
Fiskesuppe med flæsk ingr.-1 DSC03583
Ingridienser til Fonden.

Fiskesuppe med flæsk ingredienser-2 DSC03582
Ingredienser til suppen.

Fiskesuppe med flæsk ingredienser-3 DSC03587
Tilsættes lige før serveringen.

Fiskesuppe spiseklar DSC03588
Velbekomme











Ingrediens liste



        Ca. 300 gram lys sej - eller mørk sej - kuller eller torsk.      
        2 skiver letsaltet flæsk og 2 skiver bacon.      
Løg i skiver ( helst skalotteløg)         
2 kartofler i små tern
1 dl. mælk
2 spsk Creme Fraiche
Salt og peber og lidt Cayennepeber.

        Til Fonden:

1 løg,
6 hele peberkorn,
2 laurbærblade,
5 hele nelliker
½ fiske- bouillon,
½ liter vand,
lidt salt og gerne et god kvist persille, som jeg ikke lige havde den dag.

        Hvis der er afskær fra fisken, må det gerne komme med - også hvis der er ben i, - fonden skal sies.
        Fonden laves for at give mere smag i suppen, - har man eksempelvis ikke nelliker, kan de undlades.

        - og vi spiser altid brød til.

       


Fremgangsmåde



        Begynd med at lave fonden.

        Læg alt i en gryde og lad det simre i ½ time.

             Imens skæres flæsket i tynde strimler, løg og kartofler skæres i små tern, og fisken i mundrette stykker.

        Fonden sies og sættes til side.

        I en gryde, som kan rumme hele retten, brunes flæsketerningerne, løg svitses let og fonden tilsættes.

        Kog til flæsket er næsten mørt.
 
        Kartoffelterninger tilsættes og koges med ca. 5 min.

        Tilsæt mælken  og fiskestyk- kerne.
        Fisken skal endelig ikke koges for længe, - ca. 3 min. afhængig af størrelsen.

        Til sidst smages til med salt, og Creme Fraiche vendes forsigtigt i for ikke at ødelægge de kogte fiskestykker.
        Cayennepeber drysses på, - det har en MEGET stærk smag, som er en god kontrast til suppen, - prøv første gang med et lille NIP i egen tallerken.














escapetekst1