Først: Tjek for ben, - der er ofte ben
i kødet, selv om det sælges som
fileter.
Hak det let med blender eller kniv.
Rør farsen godt med salt.
Tilsæt krydderier, mel og æg og rør det godt sammen.
Mængden af mælk/fløde er ikke angivet, - der skal bruges så
meget, af farsen får en passende
konsistens, - lidt fastere end almindelig frikadellefars.
Det smeltede smør røres i til sidst.
Steg frikadellerne i rigeligt fedtstof.
De skal stege ca. lige så længe som alm. deller, -
men vær op- mærksom på, at de ikke tåler alt for hård varme, - de branker
lettere.
Serveres med opbagt persillesovs, gerne med lidt fløde i
- eller i slankeudgave med letmælk,
jævnet med lidt maizenamel.
Fælles for begge udgaver er:
Sovsen skal være kogt færdig og smagt til med salt, inden persillen kommes i - og
PERSILLEN MÅ IKKE KOGE -
den skal kun lige varmes op.
så den fine smag ikke forsvinder.