Karrysuppe med fisk og rejer
knapforsidedesign-1
Spis brød til !
knapinfoside
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

Retten er også velegnet som forret.


        Ved alle opskrifter med karry er det en god ide at begynde med halv dosis. De forskellige typer af karry er ikke lige stærke, og vi mennesker har også forskellig smag for karry.
        Der kan altid tilsættes lidt mere.

        Skal retten anvendes som en middagsret, kan der bruges flere kartofler.
        Porre i tynde ringe er også fint til fyld, - de skal koges sammen med fisken.







Kuvertlogo-4

Ingredienser til fiskefond JP-DSC00283
Ingredienser der koges til fond.

Fyld til karrysuppen DSC00285
Ingredienser til karrysuppen.
(Her mangler altså en lille skål med
kartofler skåret i tern !)

Karrysuppe med hjemmebagt brød til JP-DSC00287
Karrysuppen med hjemmebagt brød.



Ingrediens liste



        Til fond:

8 dl. vand
1 stor tsk. Oscar fiskebouillon
1 gulerod i skiver
1 porre i ringe
1 løg med 6 hele nelliker stukket i
6 hele peberkorn
1 stor dusk persille
3 laurbærblade
1 tsk. salt
Gerne lidt ukurrant fisk, eks: afskær med ben.

        I stedet for fondén kan du bruge en god fiskebouillon.

        Til fyld i suppen:

5oo gr filet af hvid fast fisk,
- lys- eller mørk sej, evt. kuller
2 løg 
1 stor kartoffel 
25 gr smør
1-2 tsk. karry
1 dl. piskefløde
1 dl. optøede fine ærter
Ca. 100 gr. optøede og godt afdryppede rejer




 



Fremgangsmåde



        Kog først fonden, - det kan gøres i god tid. Læg det hele i en gryde og lad det simre 15-20 min.
        Si alle ingridienserne fra og kassèr dem. Sæt fonden til side.

        Husk at tage rejer og ærter ud af fryseren i god tid.

        Gør fisken klar, - tjek for ben og skær kødet i passende tern- ca. 2 cm.
        Drys med ½ tsk. salt, vend stykkerne lidt rundt og sæt dem på køl.

        Pil løget og skær det i tern.

        Skræl kartoflen og skær den i ca.1 cm. tern.

        Smelt smørret i en gryde ved moderat varme, tilsæt karry og lad det bruse lidt op uden at branke.

        Vend løg og kartofler i, tilsæt fonden og lad det koge 6-8 min.

        Tilsæt fløde og fisketern og lad det småkoge ca. 5 min, - det er vigtigt, at fisken kun lige er mør, - ellers bliver det bare til "plukfisk".

        Varm rejer og ærter i suppen uden at koge dem.

        Smag til med salt og evt. peber.

        Kan serveres i portionskåle, evt.  med brød til.














escapetekst1