Fremgangsmåde
Pil løget og snit det groft.
Brug så mange kartofler, som din erfaring siger der bliver spist
( lidt mindre, hvis der også serveres brød til ).
Skær kartoflerne i ca. 5 mm tykke skiver, - evt.
snittet en gang på langs, hvis det er meget store kartofler.
Læg dem i bunden af en lille bradepande med rist.
Har man ikke risten, kan kødet lægges direkte oven på kartoflerne.
Lav en portion hønsebouillon i en gryde. Tilsæt
fløde i forholdet ca. 4:1 mængdemæssig (mest bouillon), smag til med salt og peber.
Hæld
væden over kartoflerne, - de skal være næsten dækket, og mangler
der lidt væde, kan der spædes op med lidt mælk. De hakkede løg fordeles
ovenpå.
Kyllingestykkerne krydres med lidt salt og evt. peber og lægges på risten.
Fadet sættes i ovnen ved 200 gr. i ca. 40 minutter.
Prik kødet og bemærk om saften, der siver ud,
er helt klar, - ellers må familien vente lidt endnu.