Kylling på kartoffelbund
knapforsidedesign-1

knapinfoside
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

        I dag, hvor man kan købe udskåret kylling som både underlår, overlår og filet,  er det muligt at give hver familiemedlem sin favorit.
        Hvis der bruges brystfilet, skal kartoflerne i ovnen ca. 15 min. før kødet lægges på.


        Bemærk:
 

        Skal man lave en stor portion, kan man bruge ovnens bradepande med rist over.

                                        Webmoster.






kuvertlogo-2

Hakkede løg og 5mm skivede kartofler JP-DSC00226
Hakkede løg og
5 mm skivede kartofler

Klar til ovnen JP-DSC00228
Klar til ovnen -

Kylling på kartoffelbund og evt. brød til JP-DSC00232
Færdig ret -
man kan evt. spise brød til.


Ingrediens liste



Kyllingelår
Kartofler
Løg, 1 stort
Hønsebouillon
Fløde
Salt og peber

        Evt. godt brød (se brødopskriften) eller/og en salat.

        Variationer:

        Vædsken kan tilsættes lidt karry, - der kan også blandes andre grønsager i sammen med kartoflerne, f. eks. snittet peberfrugt,
         - find selv på mere.


Fremgangsmåde



        Pil løget og snit det groft.
        Brug så mange kartofler, som din erfaring siger der bliver spist
( lidt mindre, hvis der også serveres brød til ).

        Skær kartoflerne i ca. 5 mm tykke skiver, - evt. snittet en gang på langs, hvis det er meget store kartofler.

        Læg dem i bunden af en lille bradepande med rist.
        Har man ikke risten, kan kødet lægges direkte oven på kartoflerne.

        Lav en portion hønsebouillon i en gryde. Tilsæt fløde i forholdet ca. 4:1 mængdemæssig (mest bouillon), smag til med salt og peber.
        Hæld væden over kartoflerne, - de skal være næsten dækket, og mangler der lidt væde, kan der spædes op med lidt mælk. De hakkede løg fordeles ovenpå.

        Kyllingestykkerne krydres med lidt salt og evt. peber og lægges på risten.

        Fadet sættes i ovnen ved 200 gr. i ca. 40 minutter.
        Prik kødet og bemærk om saften, der siver ud, er helt klar, - ellers må familien vente lidt endnu.













escapetekst1