Hakket lammekød med peberfyld
knapforsidedesign-1

knapinfoside
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

Denne opskrift  er udarbejdet af
Jette Kramme Ejlersen, Slagterier-
nes Forskningsinstitut.

Udgivet af:
LANDSFORENINGEN
DANSK  FÅREAVL.

        Mange andre gode opskrifter
til retter med lam ligger fremme i butikkerne  - og de er gratis.



        Første gang jeg lavede denne ret, synes jeg, den var lidt besværlig,- men da vi havde smagt den, vidste vi, at den var kommet for at blive,-  og den smager ikke af uld.

        Ideen med at bruge bage- papiret til hjælp, gør arbejdet lettere, - de tynde "pande- kager" bliver mere stabile at arbejde med.

Fig. 8
Lammefars%20med%20fyld%20korr-2%20DSC03559.jpg
Velbekomme.

















../Kuvertlogo-4.jpg
Fig. 4

Fyldet%20l%E6gges%20p%E5%20DSC03552.jpg
Læg en spsk. af peberfrugt-
blandingen på den ene halvdel.

Fig. 5
Lommen%20klar%20til%20lukning%20DSC03553.jpg
Luk lommen ved hjælp af papiret.

Fig. 6
Papiret%20fjernes%20DSC03554.jpg
Klem kanterne sammen
og gør klar til stegning.

Fig. 7
Parnereing%20DSC03558.jpg
Vend lommerne i pisket æg og rasp,-
drys med salt og peber - steg dem.






Ingrediens liste



½ kg hakket lammekød
1 stort løg
2 peberfrugter (med forskellig farve)
20 gr. fedtstof
Groft salt og peber fra kværn
1 fed  hvidløg

        Til panering:
1 æg
8 spsk. rasp

        Til stegning:
Ca. 30 gr. fedtstof

        Tilbehør:
        Små kogte kartofler, broc-
coli og hakket persilledrys.
        Der kan også anvendes den goe gamle "Hasselbalck bagte kartofler", kogte gulerødder, porrer.

Fig. 1
Fintsk%E5ret%20peberfrugt%20p%E5%20panden%20DSC03542.jpg Fintskåret fyld svitses på panden.

Fig. 2
Farspandekage%20DSC03545.jpg
 Farsen bredes ud på bagepapir.

Fig. 3
Med%20t%E6ndstik%20DSC03548.jpg
Tykkelse - ca. ½ cm.





Fremgangsmåde



        Peberfrugterne skylles og snittes MEGET fint i SMÅ firkanter.
        Pil og hak løget fint.
        Bland løg og peberfrugt og svits dem i lidt fedtstof på panden, - drys lidt salt og peber på og tilsæt det knuste hvidløg.
        Læg det i f.eks. en lille skål.
        Denne del af maden kan gøres klar på forhånd.

        Del farsen i 4 store stykker (eller 8 små).
        Hvert stykke skal nu trykkes ud i  en tynd "pandekage".
        Læg stykket på bagepapir og tryk med håndflagen til en pæn form, ca. 10 cm. i diameter.

        Dette kan også gøres på forhånd, og skal de gemmes til senere brug, er det en god ide at lægge alle stykkerne oven på hinanden med bagepapir imellem,
        - og læg dem på køl .


        "Farslommen" skal nu laves:
        Tag en "pandekage" og drys med lidt salt og peber.
        På den ene halvdel lægges en
spiseskefuld af fyldet, og den anden halvdel vendes over, - stadig med papiret. Kanten ved sammenføjningen trykkes også let sammen.
        "Lommerne" vendes først i  pisket æg, dernæst i rasp og drysses med lidt salt og peber på begge sider.

        Brunes og steges på panden i smeltet fedtstof, ca. 6 min. på hver side, lidt afhængig af kødets tykkelse.
        Panden kan koges af med lidt
kogevand fra grønsagerne, - evt. med lidt fløde. Har man lidt peberfrugtfyld til overs, kan det varmes i skyen og spises som ekstra tilbehør.




escapetekst1