Bemærkninger
Jeg
bruger vores daglige favorit ost med kommen, - den smager af mere end
den færdigrevne ost i plast- pose, og man kan ikke smage, at der er kommen i dejen.
Brødene er velegnet til alle former for supper, - og
hvor man ellers ønsker at servere brød til maden.

Det skal du bruge

Når en lille portion dej skal
deles i 24 små stykker, er det
praktisk først at dele dejen i f. eks. 2
stykker (eller flere), så er det lettere
at have "øjemål" til den videre
deling.
Stykkerne skal helst rumme ca. samme
portion dej, så alle brødene bliver
bagt færdig på samme tid.

Brødene ser små ud på pladen, men
de hæver godt under bagningen.

Velbekomme
Ingrediens liste
½ pakke gær (25 gram)
3 dl. sødmælk
3/4 dl. olivenolie eller vindruekerne- olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Ca.1oo gr. groft reven ost
50 gram groft rugmel, - eller gra-
hamsmel
350 - 400 gr. hvedemel
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Vej de 2 meltyper og riv osten groft .
Lun mælken til fingervarme og opløs gæren heri.
Tilsæt olie, salt og sukker og rør først grovmelet i.
Tilsæt den revne ost samt ca. halvdelen af hvedemelet.
Slå dejen godt sammen og ælt den færdig med resten
af hvede- melet, - evt lidt mere mel, men dejen
må ikke blive for tør.
Lad dejen hæve lunt i 30 min.
Ælt dejen igennem og del den i 24 stykker.
De formes til miniflutes, halv- måner, flade boller eller minikring-
ler- efter behag.
Tænd for ovnen på 225 gr.- og
lad brødene efterhæve i 10 min.
Pensles med sammenpisket æg og drys evt.
et fint lag reven
ost på hvert brød-- og evt. 2-3 grove saltkorn på hvert brød, - -
eller sesamfeø osv.
Brødene bages nederst i ovnen i 10-12 min efter størrelse, -
bank på brødet, - det skal lyde hult.
Den lille flade bolle kan blive
et hit
hos børn (og voksne) som en god afveksling i madpakken, - flækket,
smurt med smør og med et stykke pålæg og evt. en tynd
ring af peberfrugt eller agurke- skiver, eller et stykke ost - - eller, - eller?