Sigrids kage med frugt
knapforsidedesign-1
-  en af webmosters sider
knapinfoside
Klik på et billede
for at se en forstørrelse -
tilbage med [ BackSpace ]
- eller [Alt] + [ < ]
Se en hel side med [ F11 ]
 Bemærkninger

        På nogle firmapakninger står
der, at plantemargarinen ikke er  velegnet til bagning, - men det er
måske netop plantemargarinens
"skyld"at dejen er så let og lækker.





 
Ingredienser til kage med frugt DSC03576
Ingridienser til min udgave
af Sigrids kage med frugt.

Sigrids kage klar til ovenen DSC03580
Klar til bagning.

Sigrids kage friskbagt DSC03581
Færdigbagt - den mørke overflade
kommer af kanelsukkeret.

Sigridskage serveret DSC03590
Velbekomme.


Ingrediens liste



        200 gr. plantemargarine
        210 gr. sukker
        3 æg
        150 gr. hvedemel
        1 tsk. bagepulver
        1 tsk. vanilla
        Desuden frisk frugt.


         Frugten kan være alt, hvad man kan lide, - men kun een slags ad gangen på kagen, f. eks. brombær, jordbær eller hindbær.

        Min favorit er æbler, - de kan skaffes året rundt. Der skal et let drys af kanelsukker på, - med andre frugter måske også et lille drys alm. sukker, eller en let nedsukring i
god tid før brugen.

        Kagen kan med stor
fornøjelse spises med en god klat
piskefløde eller creme fraiche efter
behag.

        Kagen er velegnet som dessert efter middagen - og den er særdeles velegnet til frysning, - i hvert fald udgaven med æblerne.

        Den holder sig også fint  i flere dage, - opbevaret køligt i kagedåse eller plastpose.



Fremgangsmåde



        Begynd med at smøre 2 tærte-
forme, -  har man kun 1, er det
også fint med en springform, som
jeg vil anbefale at bruge et stykke
bagepapir til, - det gør det nemt at få den fri af formen, -  den bagte dej er ret blød (og lækker).

        Tænd ovnen - vælg 190 grader

        Rør sukker og margarine med
elpisker. Tilsæt æggene 1 ad gan- gen.
        Bland hvedemel med bage- pulver og vanilla og rør det i dejen
med en dejskraber.

        Dejen fordeles i formene.

        Gør fyldet klar.
        I dette tilfælde er det æbler, - de skrælles og rives GROFT på rivejern og fordeles oven på dejen.

        Jegr bruger 5 æbler til de 2 kager, - det gør den lidt mere
"dessertagtig".

        PS:
        Når æblerne er revet, bør der ikke gå ret lang tid før bagningen - de bliver hurtigt brune af luftens ilt.
        Drys med kanelsukker, - som til risengrød.

        Kagerne bages ca. 45 min.












escapetekst1